Thursday, December 4, 2014

2, 3, 4 december 2014



2, 3, 4 december 2014

We zijn deze keer ontzettend laat vertrokken op onze jaarlijkse trektocht naar Californie. Het bouwen van ons nieuwe huis was uiteraard onderhevig aan vertraging – we hadden erop gerekend, maar het viel toch tegen.
Maar we klagen niet, het huis is prachtig! We zijn er 12 november ingetrokken, ik (Mary) in ieder geval, want Henk was op zakenreis. Hij kwam vlak voor Thanksgiving terug, wat we met alle oostkust kinderen en kleinkinderen hebben gevierd. We vierden het nieuwe huis natuurlijk ook tegelijk.
Direct nadat de meubels waren afgeleverd moest ik de RV kampeerbus tegen vorst beschermen, want er kwam een fiks koud front langs. Met hulp van de timmerlui en een klein elektrisch kacheltje is dat wel gelukt. Maar we kunnen de RV niet de hele winter in het noordoosten laten, daar zijn die dingen nu eenmaal niet op gebouwd. Dus na Thanksgiving begon het inpakken van de bus en het in het oog houden van het winterse weerbericht. We wilden woensdagmorgen weg.

Maandag regen, okee, woensdag sneeuw. Niet okee. Of regen. Nee, ijs. Toch sneeuw. Of niet. Begint dinsdag, namiddag. Hmmm. Op dinsdagochtend moest nog het doucheglas geinstalleerd. Wat nu?

De douche jongens kwamen vroeg en waren om half twee klaar. Prima! Wij intussen de laatste dingen ingepakt en het veiligheidssysteem aangezet. Zodoende waren we 20 over 2 al onderweg. Oorspronkelijk zouden we de kortste weg naar rt. 91 (Vermont) nemen (koud en een stukje aardig heuvelachtig), naar het zuiden tot Hartford (Connecticut), dan (binnenlands en koud) noordelijks langs New York naar Scranton (Pensylvania) (fiks heuvelachtig en koud) en dan daarna naar het zuiden tot Gettysburg. Dat hebben we aangepast: een betere, vlakkere, hoewel iets langere, weg naar rt.91, ingeval de sneeuw vroeg zou beginnen; en van Hartford naar het zuiden tot de kustlijn via rt. 84 en 95 (niet zo koud). Wel neerslag voorspeld, maar alleen regen. We hebben overnacht op een WalMart parkeerterrein, lekker vroeg naar bed, fiks geregend ‘s nachts. Maar geen sneeuw en ijs! Om 4 uur op, Henk had toch nog een staartje jetlag ;), en door New York City heen voor de ochtendspits. Dit werkte prima. Het werkte zo goed dat we om half elf ‘s morgens al in Gettysburg waren. (via routes 95, 287, 78, 81, 15).

In Gettysburg is een camping die de hele winter open is. Daar zijn er sowieso al niet veel van. En het leuke van deze camping is dat het maar een uur van Baltimore is, waar een achternichtje woont. We zijn dus gezellig de rest van de dag op bezoek geweest.
Vanochtend waren we op ons gemak – slaap ingehaald, lekker gedouched, wasje gedraaid, enzymen in de “grijswater”tank gegooid, die klotst dan de volgende paar dagen lekker schoon. Vandaag bijna de hele dag rt. 81, dan 40 bij Knoxville (Tennesee) en 75, tot we bij de WalMart  in Sweetwater zijn.

We zagen trouwens vandaag voor het eerst andere kampeerbussen. De meeste RVs zijn al lang in het warme zuiden ;)

No comments:

Post a Comment