Saturday, December 6, 2014

6 december



Zaterdag 6 december

Ik zeg er nu “zaterdag” bij want ik begin te vergeten wat voor dag het is vandaag…

Vandaag was een stukje Louisiana en daarna Texas, Texas, en Texas. De hele dag route 20. Alles liep prima, en we genoten van de grote blauwe lucht, streepwolkjes, zon, niet veel verkeer, geen moeite met Dallas omdat het zaterdag is. We schoten heerlijk op. Het doel van vandaag werd een paar keer aangepast en uiteindelijk werd het Pecos.

Nou, daar hoef je heus niet ooit naar toe.
Er is een restaurant bij de truck stop aan de grote weg, een bekende naam, Denny's; goed restaurant, maar het leek wel of we in een ver arm land terecht waren gekomen. Het eten zelf was lekker maar we hebben er nog nooit zo lang op moeten wachten. Eerst hadden we al problemen met parkeren, toen nauwelijks bediening – uiteindeljk had Henk geen zin om nog een half uur te wachten tot er iemand met de rekening kwam, dus liet hij al zijn losse geld achter, dat was net genoeg voor de maaltijd – de thee was dus op rekening van de zaak en een fooi, nee, beslist niet.
Dan is er hier ook een “super”WalMart. Op geen stukken na super ;)  Er was 1 doos eieren, en bijna allemaal gebroken. We eten dus maar havermout morgenochtend! We denken, andere eet- en winkelgelegenheden zullen wel onder dezelfde problemen lijden; het is hier armoedig, waarschijnlijk ook geen beste scholen, en het werkniveau van de plaatselijke bevolking weerspiegelt dat. Of v.v. Wat ons betreft is Pecos van nu af aan dus alleen maar een vlek op de kaart.

Morgen nemen we een dagje vrij: we gaan naar Carlsbad om de grotten te bezoeken! Dat is maar anderhalf uur hier vandaan. Leuk!

No comments:

Post a Comment