Sunday, October 20, 2013

18, 19, 20 oktober 2013



Vrijdag 18 oktober. Henk heeft een onderdeeltje nodig voor de kampeerbus, want de verwarming in het leefgedeelte slaat niet aan.  Buiten is het net onder nul, binnen 10 graden, een ietsje fris wel. De slaapkamerverwarming werkt wel en ik heb wel zin om gewoon in bed te blijven tot het opwarmt, maar het is toch leuker om samen ergens heen te gaan. Dus trekken we naar Carson City, Nevada. De eerste kampeerbusgarage heeft het onderdeeltje niet, maar, het is verbonden aan een Honda dealer. Hmmm… We rijden in een kilometer langs minstens vijf casino’s en vinden dan de dealer.
Om een lang verhaal kort te maken, de dag is meer dan half voorbij, en ik denk dat Henk een vrije dag heeft genomen, en nu hebben we geen Mazda meer maar een Honda CRV; en financieel is de schade nogal meegevallen. Honda’s kunnen WEL achter een kampeerbus gesleept worden, in tegenstelling tot Mazda’s, hoewel de verkoper zei dat het wel kon - het staat zelfs in de gebruiksaanwijzing. Goedzo. Ik rij hier mee tot-ie naar de sloop moet, en het is een Honda,  dus dat is pas over een jaar of twintig en dan ben ik 82.
En de volgende kampeerbusgarage heeft wel het onderdeeltje dus nu zijn we morgenochtend nog lekker warm ook!

Zaterdag 19 oktober. Eerst terug naar de Honda dealer voor een trekhaak. Achterop, zodat-ie iets anders kan trekken. Ik weet niet waarom dat nu moet, maarja. We wachten en wachten en eindelijk zijn ze klaar. Dan beginnen we in ons nieuwe wagentje aan het speciale ritje van de dag: de Lake Tahoe route. Eerst steken we de Carson bergrug over. Aan de oostkant, droge vegetatie, ver apart, maar hogerop zijn er lange dunne dennen; dan, als we naar het meer afdalen, meer en meer dennen plus sparren en espen. Het meer is ongelooflijk helder en diep blauw, omringd met prachtige  bergen, leuke toeristenstadjes, en een kwaadaardig stuk weg met (aan de kant van het meer, onze kant) een berm van hoogstens 10 cm, waarvandaan de grond heel steil wegvalt – een stukje zelfs aan allebei de kanten… ik word er naar van… gelukkig rijd Henk! Er valt blijkbaar ook meer regen aan de westkant van het meer en er zijn veel meer bomen, o.a. wierookceders en suikerdennen. Die hebben heeeeel grote denneappels, maar we hebben er helaas geen gevonden. Niet dat we stukjes hebben gewandeld of zo, er waren zoveel toeristen (behalve wijzelf) dat er nergens plek was om te parkeren, en aan de Californische kant wilden ze $10 hebben bij elke parkeergelegenheid. Niets ervan.

Zondag 20 oktober. Gisteravond hebben de Red Sox gewonnen met honkbal maar vandaag de Patriots niet met Am. Voetbal. Jammer. We zien twee jackrabbits (grote hazen) onderweg naar de kerk en ’s middags maken we een “strand”wandeling langs het Washoe meertje waar het kampeerterrein aanligt: witte pelikanen, aalscholvers, meeuwen, en koeten op het meer; eksters en wat eruitzag als een leeuwerik in het zand/droge struikjes/duinstrookje erlangs.
In de late middag klim ik op het dak van de kampeerbus met een emmer autoshampoo, Henk geeft me de tuinslang  en we wassen eerst het dak, dan de vier zijkanten van de bus. We hebben twee keer alle kampeerregels gelezen, en er staat niet bij dat je je caravan enz. niet mag wassen. Dus wel! Dit is zeldzaam dus hebben we plezier met water en zeep. Het is warm genoeg – meer dan 20 graden – maar als de zon bijna achter de berg zakt wordt het ineens kil. En we zijn nat. Blij dat we klaar zijn…

Morgen moeten we een paar telefoontjes plegen over autoverzekering en elektriek voor ons toekomstige huis. Daarna pakken we weer in. Volgende halte: Sacramento, Californie.

No comments:

Post a Comment