Wednesday, April 10, 2013

9, 10 april

Gisteren heb ik, af en aan, de hele dag door, alles in de camper georganiseerd (moet het mee? blijft het hier? past het er nog in?) en alle soorten en maten tassen, dozen, zakken en manden in de Prius geladen. Die zit nu volledig vol, vanaf achter de voorstoelen tot tegen de achterklep aan, met de hoedenplank dicht, en daar nog een paar kleinigheden bovenop. Flesjes bronwater under de voorstoelen waar we er makkelijk bij kunnen, tas met noten en andere snacks binnen bereik bovenop de volbeladen achterbank, samen met een doos zakdoekjes, de koeltas met lunch direct voor de achterklep, en Henk's computertas binnen bereik.
Vanochtend vroeg heb ik, mok koffie in de hand, eerst nog even de konijntjes, tortelduifjes, en kwarteltjes bewonderd, terwijl Henk maar weer eens een telefoonvergadering had; en daarna hebben we de camper naar de achterkant van de camping gereden, waar ze de stalling hebben. Daar zijn we een paar uur bezig geweest de nieuwe hoes eroverheen te krijgen - ik bovenop de camper, prima uitzicht! - en een rij lampjes op zonneenergie om de camper heen de kiezel-en-zandgrond in te werken. Pakjes biologisch knaagdier-afweermiddel binnen gelegd,en motteballen in plastic bakjes buiten, bovenop de wielen.
Er zijn hier namelijk niet zozeer muizen, maar pakratten. En die houden niet erg van motteballen, en blijven beter weg als het niet helemaal donker is.
Henk heeft nog gauw gisteren de supergarantie aangeschaft voor de hoes, die is inklusief windschade. Want het wappert hier blijjkbaar soms nogal... Nu hebben we tenminste vier jaar windverzekering.

En toen, een beetje triest wel, afscheid genomen van de camper, de sleutels afgegeven bij het kantoortje, onszelf met de schoenlepel de Prius in laten glijden, en de weg weer op!

Het weggetje uit, route 86 van de camping richting Tucson, klein stukje 19, toen de grote route 10 op. Die volgen we voor vele, vele honderden kilometers, tot nu toe afgelopen donderdag al een stukje in Californie en zaterdag het laatste stuk naar Tucson, Arizona; vandaag van Arizona door een stuk New Mexico naar Texas. We zijn nu in El Paso, net over de Texas grens. Morgen op naar Houston!

Leuk ogenblik vandaag: toen we gestopt waren om iets te eten kwamen er mensen langs die onderweg zijn naar Bedford, New Hampshire... twee stadjes verderop dan wij.

Vanavond in een leuk restaurantje fish and chips gegeten. Niet al te veel thee, want, we raken in twee dagen twee uur kwijt omdat we naar het oosten toe door tijdzones heenrijden - dus wil ik niet wakker liggen! We gaan vroeg naar bed, Houston is 11 uur rijden, dus vertrekken we morgenochtend onmiddelijk nadat de Starbucks in de hotel lobby open gaat ;) en dat is om 6 uur. Mountain tijdzone.

No comments:

Post a Comment